суббота, 1 октября 2016 г.

Урок 3 Прийоми роботи гачком.

 Основні елементи в’язання гачком: початкова петля, повітряна петля,   стовпчик без накиду.


Стовпчики без накиду, мабуть, використовуються найчастіше, і їх можна розглядати як відправну точку в подальшому навчанні в’язання гачком.


Стовпчики без накиду — невисокі, утворюють щільне полотно. У верхній частині стовпчика ви помітите петлю, в якій виділяють передню (ближче до вас) і задню стінки. В’язати можна за передню, задню і за обидві стінки петлі, при цьому зовнішній вигляд полотна буде різним. Основним методом вважається пров’язування стовпчиків за обидві стінки петлі.
При читанні схем в’язання гачком і в описах мається на увазі саме цей спосіб, якщо не вказано інше.
Отже, зв’яжемо зразок з стовпчиків без накиду.
Зв’яжіть ланцюжок з 15 повітряних петель плюс 1 петля підйому.
Перший стовпчик в’яжемо в третю від гачка повітряну петлю. Водимо гачок під дві стінки петлі, підхоплюємо нитку і протягуємо її через петлю: на гачку утворилося дві петлі:
Стовпчик без накиду, 1 етап
Тепер знову підхоплюємо нитку і протягуємо її через обидві петлі. На гачку залишається одна петля. Ми зв’язали стовпчик без накиду.
Стовпчик без накиду, 2 етап
Далі в’яжемо перший ряд стовпчиків, але підхоплюємо повітряну петлю за передню стінку — початковий ряд так в’язати зручніше.
Перший ряд стовпчиків без накиду
Перевертаємо роботу, в’яжемо одну петлю підйому, а потім ряд стовпчиків, підхоплюючи петлі за обидві стінки.
Для того, щоб край полотна вийшов рівним, важливо правильно провязивать першу і останню петлі ряду. Нерідко, особливо якщо в’яжуть тонкими нитками, пропускають першу петлю ряду і стовпчики наступного ряду в’яжуть відразу в другу петлю, або забувають провязать останню петлю ряда. Будьте уважні і, поки вчіться, вважайте стовпчики.
У вас завжди мусить виходити 15 стовпчиків (повітряні петлі підйому в це число не входять).
Важливо: перший стовпчик в ряду завжди в’яжуть за обидві стінки петлі, щоб край вийшов рівним і досить щільним.
Продовжуйте в’язати зразок:  5  рядів пров’яжіть за передню стінку петлі,  5 рядів — за задню стінку петлі.5 рядів під обі стінки петлі. Не забувайте вив’язувати петлю підйому. Подивіться на результат: у всіх трьох випадках він буде різним.

Результат пошуку зображень за запитом "Домашнє завдання" Виконати практичну роботу: Вивязати зразок    5  рядів пров’яжіть за передню стінку петлі,  5 рядів — за задню стінку петлі.5 рядів під обі стінки петлі.

Вдосконалення  вмінь вязання стовпчика без накиду.

Комментариев нет:

Отправить комментарий